Missie & visie

De volledige pedagogische visie, huishoudelijk reglement en kwaliteitshandboek is vrij te lezen en te verkrijgen bij ons in het kinderdagverblijf.
We geven alvast graag onze hoofdlijnen mee:

Het welbevinden van kind en ouder stellen we voorop

Door kinderen het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden, vaardig en lief zijn, draag je bij aan hun zelfvertrouwen en versterk je hun zelfbeeld. Een dikke knuffel of een compliment kan al wonderen doen, deze delen we dan ook uit met genoegen! Zo voelen zij zich emotioneel veilig, en kunnen met volle teugen genieten, wat zich uit in spontaniteit, vitaliteit en innerlijke rust. Maar de belangrijkste stap om je kinderen gelukkig te maken, is zelf als ouder gelukkig zijn. Kinderen zijn heel gevoelig voor stress en somberheid. Probeer zelf goed in je vel te zitten en aandacht te hebben voor de kleine positieve dingen. Je gemoedstoestand heeft een invloed op je kinderen.

Is er sprake van een langere tijd van somberheid of zie je het allemaal niet meer zitten?

Zijn er onderwerpen waarover je met niemand kan praten of terecht kan, een gesprek met een neutraal persoon kan je helpen. Dit is voor uiteenlopende klachten. We sommen er enkele op die het meest van toepassing zijn in combinatie met aanstaande (adoptie) ouders, jonge ouders en jonge kinderen.

 • Heb je een veeleisende job in combinatie met een huishouden en de kinderen?
 • Word je maar niet zwanger en legt infertiliteit veel beslag op je normaal functioneren?
 • Is de spreekwoordelijke roze wolk van het prille moederschap een loodgrijs wolkendek geworden?
 • Een miskraam of abortus confronteert je met veel vragen?
 • Raak je zwangerschapskilo’s maar niet kwijt of heeft je kindje zelf last van overgewicht?
 • Je zoon of dochter met een beperking, ADHD, faalangst, … vergt al je energie, hoe pak je dit best aan?

Een tijdje verdrietig en in de war zijn is in die omstandigheden heel normaal, is dan vaak de gedachte. Het gaat wel over… maar meestal wordt het erger! Langdurige stress zonder tussentijds herstel ontregelt echter het brein en de rest van het lichaam.

Stress, overspannen zijn, burn out… zijn een logisch gevolg van chronische belasting en kans ons dus allemaal overkomen. Daarom bieden wij als kinderdagverblijf de samenwerking met Tumi Therapeutics in Gingelom aan. Er is een multidisciplinair team van psychologen, kinderpsychologen, gedragstherapeuten, voedingsdeskundigen, … die voor je klaarstaan als je iets wil vragen of nood hebt aan een gesprek. Deze aanvragen kan je zelf doen via de website: http://www.tumitherapeutics.be of spreek de kindbegeleider(ster) van je kindje aan en we wij brengen jou desgewenst op een discrete manier in contact met dit team of onze vertrouwenspersoon.

Iedereen is welkom bij ‘Pamperboefjes’.

Wij hanteren een non – discriminatie beleid met respect voor de eigenheid van ieder kind én ouder. Iedereen heeft zijn eigen talenten en tekorten. In deze wereld zijn we allemaal anders, deze basis willen we de kids al van jongs af aan meegeven.

Veilige, rustige en warme sfeer

Als onze ruimtes zijn kindvriendelijk ingericht en aangepast.

We creëren de ruimte om gevoelens uit te drukken d.m.v. de schoolmethode van ‘Jules’ te gebruiken en zo ook hun taalgebruik te ondersteunen. Jules gebruiken ze in de onthaalklas als ze naar school gaan. Met deze handpop scheppen we een vertrouwensband en voelen ze zich verbonden met elkaar. Zo bevorderen we de harmonische en totale ontwikkeling van het kind. Op verschillende momenten van de dag zijn er gezellige, leuke en rustige momenten voorzien waar ze tot rust kunnen komen.

De zelfredzaamheid bij kinderen bevorderen door ze uit te nodigen via picto’s die hieraan tegemoet komen. Tijdens eet, drink, plas, jas uit-aan momenten werken we aan hun zelfstandigheid.

Veiligheid en uitdaging

De inrichting is zo aangepast aan de ontwikkeling van de kinderen, zowel baby’s als jonge kleuters hebben op verschillende domeinen een uitdaging. Motorisch kunnen ze zich uitleven in onze afgesloten tuin maar ook binnen op onze speeltuintjes. Wat ook opvalt, is de box voor baby’s die al kunnen kruipen en (leren) zitten: dit is geen hoge box zoals je vaak ziet, maar eerder een kleine speeltuin.

Al het speelgoed, meubilair en spelmateriaal is van de beste kwaliteit, (een deel) ecologisch, duurzaam en educatief verantwoord. Het meubilair is op maat van de kinderen.In begeleide activiteiten met een pedagogisch doel, zorgen wij voor voldoende prikkels zodat experimenteren, onderzoeken en zelfredzaamheid aangesproken worden. In onze afgesloten tuin is er voldoende uitdagende speelruimte op het gras. Maar ook op verharde ondergrond kunnen ze naar hartenlust fiets – en loopbewegingen oefenen. Niet alleen spelen heeft hier een plaatsje, ook middagdutjes in onze gecertificeerde buitenslaaphuisjes hebben hun plaats. Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde buitenlucht kinderen hun gezondheid ten goede komt. Lees zeker onze 10 vragen over buitenslaaphuisjes!

Ouderparticipatie, zonder ouders, geen kinderen

De gezinnen worden zoveel mogelijk betrokken bij de opvang. Elk jaar steunen we een lokaal of opgegeven goed doel.  Kortom: er zijn verschillende initiatieven waar we ouders betrekken bij de opvoeding van hun kind. We bezorgen ze op regelmatige basis zo transparant mogelijke informatie over het dagverloop, inspraak en participatie, wederzijds vertrouwen en respect. We waarderen opbouwende kritiek of tips om het verblijf van je kleintje zo opportuun mogelijk te maken.

Ecologische voetafdruk

Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen in de mate van het mogelijke ondernemen we enkele actie’s bij Pamperboefjes. Deze trachten we zo goed mogelijk na te leven. 

 • We proberen voedselkilometers te vermijden en werken o.a. steeds met producten en handelaars uit de buurt.
 • Wij gebruiken herbruikbare billendoekjes en snoetenpoetsers. Herbruikbare luiers ook welkom.
 • Bij aankoop wordt gelet dat de herkomst uit België is.
 • We recycleren in de mate van het mogelijke.
 • We werken met verse groenten en vers fruit, voornamelijk seizoensgebonden.
 • Bij het afprinten gebruiken wij gerecycleerd papier of FSC-papier in plaats van gewoon papier.
 • Onze toestellen zijn de energiezuinigste op de markt.
 • Elektrische toestellen worden na gebruik uitgezet i.p.v in stand by.
 • Wij gebruiken oplaadbare batterijen voor het speelgoed en toestellen.
 • We kiezen voor producten met een lange levensduur. Ook is een deel van het speelgoed uit hout met ecologische achtergrond.
 • Wegens hygiëne beleid zijn er geen kippen toegelaten. Maar restjes brood en dergelijke gaan mee op wandelingen voor de eendjes en vogels.